Az Ovisuli Egyesület idén is tanszergyűjtést szervezett Légy jó! Tégy jót! mottóval, szerdán és csütörtökön pedig az összegyűlt tanszerek szétosztására került sor. Az akció fő támogatója a Magyar Vállalkozónők Egyesülete volt.

A tanszergyűjtést Pető Dalma, az Ovisuli Egyesület elnöke kezdeményezte, több ponton gyűjtötték azokat: a Tehnoprint üzletében, a Dekor Mania hobbyboltban, az Europrint nagyváradi irodájában és borsi telephelyén, a Fan Ice cukrászdában, a West Imperial Tours utazási irodában, a Stimmt Com cipőboltban, a Provocateur szalonban, Biharon pedig a Sadelli Prodcom irodájában. Az adományozók iskolatáskákat, tolltartókat, füzeteket és egyéb tanszereket ajánlottak fel, illetve az idén a Dávid Könyvesbolt mesés könyveket adományozott a gyerekeknek. Az akció partnere és fő támogatója a Magyar Vállalkozónők Egyesülete volt, akik 12 csomagot ajánlottak fel, melyeket hátrányos helyzetű gyermekek között osztottak szét az óvónők, tanítónők segítségével. „Örülünk, hogy 3 hét alatt ilyen nagy mennyiségű tanszer gyűlt össze, sok családnak tudunk segíteni. Jövőre is folytatjuk az akciót, hiszen évről évre egyre többen adományoznak” – nyilatkozta Pető Dalma. Továbbá Pető Dalma és Tank-Szigeti Ildikó szeretnének köszönetet mondani mindazoknak, akik hozzájárultak a gyűjtéshez, ezáltal megkönnyítve az iskolakezdést számos családnak.

Tanszerosztás

Szerda és csütörtök délelőtt került sor a tanszerek kiosztására. Egy óvodát és  két iskolát látogattak meg az egyesület képviselői, ahol örömmel fogadták az ajándékokat. Adományt kapott a nagyváradi 34-es számú óvoda  (Kun Orsolya óvónéni csoportja), a püspöki Szacsvay Imre Általános Iskola elemi osztályában tanulók és a 11-es Általános Iskola tanulói. Az iskolákban tolltartókat és iskolatáskákat is kaptak az osztályok, melyeket majd a tanítónő fog szétosztani a rászoruló gyermekek között. A Dávid Könyvesbolt adományát a püspöki Szacsvay Imre Általános Iskola tanulói kapták.