A gyerekkönyvek nemzetközi napját 1967 óta tartják világszerte, Hans Christian Andersen dán meseíró születésnapján (április 2).

Az idén harmadik alkalommal kerül sor a gyerekkönyvek ünnepére Nagyváradon az  Ovisuli Egyesület szervezésében. Április 6-án a Városi Művelődési Ház Florica Ungur termébe várjuk a kicsiket és nagyokat 10 és 18 óra között.

Részletes program:

10-18 óra: Gyerekkönyv vásár. Az egész napos vásárt megtiszteli jelenlétével a Corvin Kiadó (Déva), az Ábel Kiadó (Kolozsvár), a Koinónia Kiadó (Kolozsvár), a Dávid Könyvkereskedés (Nagyvárad) és a Duran’s.

11-17 óra: Kézműves foglalkozás, arcfestés a Zabhegyezőkkel és az Ovisuli Egyesület részéről meghίvott pedagógusokkal

11 óra: Mesekönyv bemutató: Schönberg Éva – Az öreg tölgy meséi

16 óra: Kötetbemutató: Balázs Imre József –  Kirándulás a felhőben. A gyerekvers kötet bemutatóját  a Koinónia Kiadó szervezi.

17 óra: Gyerekkönyv bemutató: Markus Majaluoma – Apa, építsünk kuckót! A  finn szerző művét Jankó Szép Yvette fordította. A bemutatót  a Koinónia Kiadó szervezi.

17.30 óra: A Meseíró verseny eredményhirdetése.

Azért, hogy a szombati nap minél színesebb legyen mesekönyvek csere-beréjét  hirdetünk, de lesz egy olyan sarok is, ahol Herman Ferenc színművész meséket olvas a gyerekeknek.

A rendezvény méditámogatója a Bihari Napló.

Ünnepeljük együtt a gyerekkönyvek nemzetközi napját!