1999-ben az UNESCO közgyűlése február 21-ikét az anyanyelv nemzetközi napjává nyilvánította. A nemzetközi szervezet ezzel is fel kívánta hívni a figyelmet a Föld nyelvi sokszínűségére és gazdagságára.
Az Ovisuli Egyesület és a Diákokért Egyesület, idén második alkalommal közösen ünnepli ezt a jeles napot a nagyváradi óvodásokkal, kisiskolásokkal, a pedagógusokkal. Kezdeményezésünk támogatója dr. Pető Csilla, óvodai és elemi oktatásért felelős Bihar megyei tanfelügyelő.
Az óvodásoknak egy kis mondókát míg a kisiskolásoknak Török Elemér Köszönet mindenért neked című verséből választottunk egy részletet arra, hogy február 21-én, reményeink szerint minden óvodai csoportban és elemi osztályban felolvassák ezeket!
Ezáltal arra kérnénk a pedagógusokat, lehetőség szerint, hogy aznap a felolvasáskor élő videóval jelentkezzenek be, abból a célból hogy minél többen lássák és érezzék azt, hogy mennyire fontos az anyanyelvünk! A videóhoz ezt kérjük beírni: #azanyanyelvnapja
Videós bejelentkezés esetén a szülőkkel is legyenek szívesek egyeztetni!
Óvodások:
„Gyerekek, gyerekek, / szeretik a perecet. / Sósat, sósat, / jó ropogósat. / Aki vesz, annak lesz, / aki nem vesz, éhes lesz.”
Iskolások:
„Anyanyelvem, / te édes-keserű, / szépen zengő / arany hegedű, / anyánk ajkán / drága ének: / köszönet / mindenért néked!”

Köszönjük szépen!
Az Ovisuli Egyesület nevében Pető Dalma
A Diákokért Egyesület nevében Perecz-Simó Annamária