Az élet első éveiben az önfeledt együttjátszás, a lovagoltatók, tenyeresdik, cirókázók érzelmi biztonságot nyújtanak, mely a korai anya-gyermek és apa-gyermek kapcsolat meghatározója és az értelmi és érzelmi fejlődés alapja.

A Kerekítő foglalkozásokon népi eredetű ölbeli játékokat elevenítünk fel élő közösségekben.

Nagymamáink ölbeli játéktára időtálló és ma is nagy örömet jelent a legkisebbeknek és szüleiknek egyaránt. Aki kicsiként megtapasztalja az érintés és ölelés erejét, az fog tudni felnőttként is adni és kapni.

Kerekítő manó bábjeleneteiben fellelhetők az adott évszakra jellemző események, valamint szösszenetek mindannyiunk hétköznapjaiból.

A Kerekítő Bábos Torna célja, hogy a szülők kedvet kapjanak az otthoni mondókázáshoz, bábozáshoz, énekléshez, teret biztosítson a szabad mozgáshoz esős napokon is, amikor nem lehet játszóterezni.

A közösségi élethez való szoktatás első lépéseként a gyerekek kapcsolatteremtő készségét, empátiáját, önkifejező képességét segítheti a csoport, melyhez rendszeresen, vagy alkalmanként is lehet csatlakozni. Ebben a korban a legfontosabb, hogy harmónikus anya-gyermek kapcsolat alakulhasson ki, hiszen a családon belüli érzelmi biztonság hátterével képes a gyermek nyitni a külvilág felé.

A foglalkozásoknak állandó, biztonságot nyújtó kerete van. Minden alkalom Kerekítő manó bábjeleneteivel indul. Ezekben a jelenetekben fellelhetők a gyermekek és szüleik mindennapjai, ünnepekhez, évszakokhoz köthető történetek. Ha a bábozás otthon folytatódik, a gyermekek érzelmi élete jócskán gazdagodik.

A Nagyváradi Evangélikus Óvoda ad otthont nagy örömmel a Kerekítő foglalkozásoknak, hiszen az óvoda elvei megegyeznek e foglalkozásokéval. Népköltészetből táplálni a gyermekek kicsi lelkét, szárnyakat adni a mély gyökerek mellé.

Kerekítő foglalkozásokra minden kedden 17 órától várja az érdeklődőket Sziráczki Katalin óvónő és Nagy Éva fuvolaművész az Evangélikus óvoda bölcsödéjében.